Bewosst Gesond
Lactofermentéiert Liewensmëttelen
11 min
Ob eis national Choucroute, de Kefir aus Bulgarien, d‘Sojaszooss aus Japan oder de Kimchi aus Korea, si all hunn eppes gemeinsam, si si lactofermentéiert Liewesmëttelen. Dës Liewensmëttelen si beléift opgrond vun hire positive Wierkungen op eisen Organismus, mee och wat Nohaltegkeet an Innovatioun an enger moderner Ernärung duerstellt. Mat der Dieteticienne Lis Muller
Referenzen:
Fréderic M.-C. (2022). Bocaux et fermentation. Larousse
Fréderic M.-C., & Stutin, G. (2021). Aliments fermentés - aliments santé. Edition Gallimard - Collection Alternatives
https://www.anses.fr/fr/system/files/MIC2012sa0209Fi.pdf. (s.d.). Récupéré sur https://www.anses.fr
Lorenz-Ladener C. (2021). Milchsauer eingelegt - Gemüse gesund und einfach fermentieren. Ökobuch Verlag
Redzepi, R., & Zilber, D. (2018). Le guide de la fermentation du Noma - Editions du Chêne
Schon H. (2020, 04 30) - https://www.bzfe.de/nachhaltiger-konsum/haltbares-aus-der-eigenen-kueche/vergaeren/. Récupéré sur https://www.bzfe.de
Vierich T. & Vilgis T. (2017). Aroma Gemüse - Stiftung Warentest
Presentéiert vum
- Angie Maquil